Foorumi avaleht
>
Laenamine
>
maksegraafiku siduvus
Tere tulemast, Külaline

karlmadis
26.05.2011 13:41
Tere,

Laenasin ühest kiirlaenufirmast ammu 1000 krooni ning ei maksnud seda õigel ajal tagasi. Et pikendust saada, tegin maksegraafiku (maksin ka selle eest teenustasu, vist 500eek). Nüüd olen neile tasunud ära põhisumma kindlasti kahekordselt, pluss teenustasu ja veel midagi peale, kui järelejäänud summa on siiski veel mitmekordne algsest summast. Inkassofirma ähvardab kohtuga. Kui vettpidav on nende keiss ja kas mul oleks targem valida kohtutee?

Vastust ootama jäädes,
Madis
ella
30.05.2011 09:09
karlmadis
Tere,

Laenasin ühest kiirlaenufirmast ammu 1000 krooni ning ei maksnud seda õigel ajal tagasi. Et pikendust saada, tegin maksegraafiku (maksin ka selle eest teenustasu, vist 500eek). Nüüd olen neile tasunud ära põhisumma kindlasti kahekordselt, pluss teenustasu ja veel midagi peale, kui järelejäänud summa on siiski veel mitmekordne algsest summast. Inkassofirma ähvardab kohtuga. Kui vettpidav on nende keiss ja kas mul oleks targem valida kohtutee?

Vastust ootama jäädes,
Madis

Tere,

Tsiviilkohtumenetluse seadustiku § 133 lg 2 kohaselt arvestab kohus kõrvalnõudeid hagi hinda arvutades ulatuses, milles hagi esitamiseni arvestatud kõrvalnõuete summa on põhinõudest suurem.
Sellest sättest tuleneb, et kõrvalnõuete summa võib põhinõuet ületada, ei pea piirduma põhinõudega. Niisiis on võimalik, et nõude summa ületab kahekordset põhvõla summat.
Soovitame Teil krediidiandjaga ühendust võtta ja kohtuvälisele kokkuleppele jõuda.