Tere tulemast, Külaline
ingr1d
17.04.2011 15:00
Räägin veel Eesti kroonidest, sest laenu sai sel ajal võetud.
Võtsin laenu 15 000 ja nüüd on see laen kasvanud üle 80 000 krooni. Kas selline asi on lubatud, et võlgnikult selline summa välja nõuda. Olen kuulnud, et laenud ei tohi tõusta üle poole võetud summadest, siin kohal siis oleks see 30 000.- ,kas see on õige? Olgu öeldud, et laen sai võetud aastast 2008 ja sai tehtud ainult üks tagasimakse 2150.-. Palun andke nõu, kuidas edasi käituda sellise asja puhul?
Võtsin laenu 15 000 ja nüüd on see laen kasvanud üle 80 000 krooni. Kas selline asi on lubatud, et võlgnikult selline summa välja nõuda. Olen kuulnud, et laenud ei tohi tõusta üle poole võetud summadest, siin kohal siis oleks see 30 000.- ,kas see on õige? Olgu öeldud, et laen sai võetud aastast 2008 ja sai tehtud ainult üks tagasimakse 2150.-. Palun andke nõu, kuidas edasi käituda sellise asja puhul?
ella
04.05.2011 10:48
ingr1d
Räägin veel Eesti kroonidest, sest laenu sai sel ajal võetud.
Tsiviilkohtumenetluse seadustiku § 133 lg 2 kohaselt arvestab kohus kõrvalnõudeid hagi hinda arvutades ulatuses, milles hagi esitamiseni arvestatud kõrvalnõuete summa on põhinõudest suurem.
Sellest sättest tuleneb, et kõrvalnõuete summa võib põhinõuet ületada, ei pea piirduma põhinõudega. Niisiis on võimalik, et nõude summa ületab kahekordset põhvõla summat.
Soovitame Teil krediidiandjaga ühendust võtta ja kohtuvälisele kokkuleppele jõuda.