Tere tulemast, Külaline

ef1805
10.03.2010 13:38
Kaire Parts:
Sooviksin teada, sellist asja, kuna mul on võlgnevus panga ees ja kahjuks ei ole olnud võimalust seda tasuda, kuna töö juures vähendati palka ja kuna olen 5 kuud rase ja lähen juba paarikuu pärast dekreeti ei saa võtta ka lisatööd, et saaks laenusummat tagasi maksta kiiremini. Minu võlgnevus anti üle kohtutäiturile sissenõudmiseks, millekäigus mul arestiti pangakonto. Sooviksin teada, kas kohtutäiturid, sõlmivad kirjalikke kokkuleppeid maksevõlgnevuse tagasimaksmise kohta, kui soovin tagasi maksta iga kuu kindalat summat. Sest kuna elan üüri korteris, siis ei jätku mul kuidagi 4350, eek lapsele ja üüri maksmiseks. Soovin hakata maksma võlgnevust küll tagasi, aga kardan, kui nad minuga ei sõlmi maksegraafikut, kas siis kui mulle laekub neljaks kuuks elamiseks 140 päeva eest dekreedi raha kas see võetakse siis kõik ära. Kuna praegu maksan koos maksudega ära 3200 kr korteri üüri koos maksudega, ja arvestasin , et dekreedi rahadest lubasin osta lapse vankrid ja asjad, siis kui see ära võetakse ei ole mul millestki elada. Kas te saate aidata kuidas ma peaks edasi käituma? Kas kohtutäiturid sõlmivad igakuiseid makse graafikuid ja vabastavad panga konto kui mul nendega sõlmitud leping, igakuise makse tasumiseks.
margit
12.03.2010 14:42
Kui soovite maksegraafikut kohtutäituri menetluses oleva võlgnevuse suhtes, tuleks Teil pöörduda kohtutäituri poole ja teha avaldus ositi tasumise osas.
Kui sissenõudja on sellega nõus, rahuldab kohtutäitur Teie avalduse.

Dekreedi eest makstav raha - summa, mis laekub on nelja kuu eest - seega jääb aresti alt vabaks 4 X 4350 krooni. Kindlasti tuleks teha kohtutäiturile vastavasisuline avaldus, et oleks kindel, et summad arestist ka vabastataks. Kindlasti soovitame vastava avalduse saata täiturile enne raha laekumist, et vältida summa kinnipidamist, kuna kohtutäitur ei pruugi näha, mille eest raha laekus ning võib summa kinnipidada ja sissenõudjale edasi kanda.