Tere tulemast, Külaline

Mammulotta
03.12.2009 00:26
Tere!
Minul probleem järgmine: olen eksabikaasal bigpangas käendaja ja nüüd ohustab mind maksehäireteregistrisse üles minek pluss ka inkassosse või kohtusse minek, kuna tema ei suvatse oma kohustusi täita. Kuid mure selles, et ise olen kahe lapse ema ja ühega nendest kodune. Tänu sellele süüdimatule on ka minu edaspidine elu rikutud. Olen siiani enda arveid alati pangas õigeaegselt tasunud, kuid nüüd tänu süüdimatule olen edaspidi kõikide pankade ees suur võlglane,kuigi ise ei ole sellest rahast sentigi saanud. Põhisumma,mis süüdimatu pangale võlgu on on 89000 eeki, kuid igasuguste maksmata summade pealt on tulnud intressid ja muud kulud ning nüüdseks on summa kasvanud 118000 eegini. Tegin pangale avalduse, et olen nõus pangale ära maksma 40000 eeki ja et siis nad mind sellest käendusest vabastaks. Peale minu jääb veel üks käendaja ja kui nüüd tõele näkku vaadata, siis on ju pangale vajalik summa kõigest 89000 eeki. Mulle lihtsalt ei mahu pähe, miks nii käitutakse täiesti süütute inimestega. Kas nüüd peangi oma lapsed jätma nälga kuna mingisugune v....s ei kavatse enda laenusid tagasi maksta. Olen aru saanud, et seda lehekülge koostab või nõustab BIGPANK.
OLGE PALUN HEAD JA LEIDKE MINGI MÕISTLIK LAHENDUS MINU JAOKS VÄLJA. SEST ENAM EI SUUDA SEDASI JÄTKATA.
Artaleta
09.12.2009 20:33
Mul on siis ka küsimus BIGi konsultandile. Minu teada käendaja ei vastuta launasaaja kohustuste eest. Ta võib ütelda "Mul raha pole, jätke mind rahule" ja võlausaldajal pole mingit õigust temalt midagi nõuda.
Välja arvatud juhul, kui ta on kaaslaenaja või kui ta oma kinnisvara hüpoteeki alla annab.
margit
17.12.2009 16:53
Käenduslepingu allkirjastamisel võtab käendaja endale krediidiandja ees vastutuse krediidiandja ja kliendi vahel sõlmitud lepingust ning vastutab laenulepingu eest, kui krediidisaaja ei täida võetud kohustusi nõuetekohaselt.

Täpsema informatiooni saamiseks soovitame Teil ühendust võtta Pangaga aadressil volanoustaja@bigbank.ee